Help with white ground textures

  • Please note that answers to questions that receive more than 5 collective down votes will be automatically hidden.

JackMcArdle

Member
Mar 24, 2016
35
Can anyone help me, as I have white textures on the ground of all of my maps, and I have no idea why.
I have:
- Verified Game cache
- reinstalled this map (Lemmental V3 Updated)
- Turned settings right down
- Loaded whole map
- Restarted Omsi and computer several times with and without internet.

I can't believe that it's a memory issue as i have got over 1tb left on my drive.

Any help appreciated, thanks.

7e95d0d696dfa930d26ffd1d3d1596bc.jpeg
 

Sambob_12

Controlling your content since 2018
Forum Moderator
Content Control
Premium Subscriber
Oct 26, 2016
520
Favourite Truck
Scania
Have you checked the map with map tools? It tells you if you have any missing objects or splines.
 

Sambob_12

Controlling your content since 2018
Forum Moderator
Content Control
Premium Subscriber
Oct 26, 2016
520
Favourite Truck
Scania
You said you turned your settings right down, have you raised the settings again to try and see if it fixes it?
 

whistlehead

Alias Mr Hackenbacker
Staff Team Leader
Forum Moderator
UKDT
Premium Subscriber
Dec 10, 2015
1,379
That problem with the ground is symptomatic of missing some but not all of the ground textures the map needs.

Unfortunately there isn't an easy way to check what you're missing, so you're going to have to go into the map's global.cfg file and check the names of every ground texture used in the map to make sure that they exist in the correct folders.
 

junaidstarz

Junaid sheeraz
Oct 20, 2016
381
thanks, try the 4gb patch, if not then if you installed the required files after the map then the files where probably overwritten, try to install the required files first, then the map file
 

JackMcArdle

Member
Mar 24, 2016
35
That problem with the ground is symptomatic of missing some but not all of the ground textures the map needs.

Unfortunately there isn't an easy way to check what you're missing, so you're going to have to go into the map's global.cfg file and check the names of every ground texture used in the map to make sure that they exist in the correct folders.
Thanks Whistlehead, map is now working perfectly, it's amazing how much 1 gras.bmp texture can make such a difference!
 
  • Like
Reactions: whistlehead